Intervju med årets vinnare!

Hej Rebecca! Grattis till vinsten! Du är årets SWART-stipendiat, hur känns det?
Helt fantastiskt! Jag är så tacksam för allt stöd jag har fått och ser oerhört mycket fram emot att få träffa min framtida tävlingskamrat.

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag är uppvuxen i Uppsala, och som många andra i branschen började hästintresset genom ett besök på en 4H-gård i närheten av hemmet för att sedan övergå till ridning på ridskola och så småningom fick jag en egen ponny. Inskolningen via ridskola, ledde precis som för förra årets stipendiat till tävling, och som trettonåring tävlade jag Lag-SM i fälttävlan och Msv A på ponny.

Efter studenten bestämde jag mig för att fortsätta på heltid med hästar och fick då jobb hos Sylve Söderstrand där jag jobbade under ett mycket lärorikt år.

Som YR tävlade jag 1.45 hoppning med bland annat SM, Lag-SM och internationella starter i Italienska Arezzo. Jag har sedan jobbat på Ulvs Väsby stuteri som beridare och med ca 10 tävlingshästar i varierande åldrar som utbildningshästar.

Sedan drygt fem år bor jag på en gård i Storvreta som pappa och jag köpte tillsammans. Här bor jag nu med min sambo och min dotter och bedriver verksamhet inriktad på unghästutbildning med bl.a. championat som delmål.

Vad har du för mål med din ridning?
JAG VILL RIDA OS! (säger Rebecca bestämt med ett skratt) I närtid är dock målet med den egna ridningen att främst utveckla hästarna i verksamheten. Jag brinner verkligen för att utbilda unghästar eftersom de förändras och utvecklas hela tiden. Min förhoppning är såklart att kunna ta dem hela vägen och att nu få chansen att göra den resan med en egen SWB, det är helt otroligt.

Och årets SWB-föl då, hur har tankarna gått om du skulle vinna?
Jag har inte riktigt vågat tänka på fölet tidigare eftersom jag inte ville bli besviken om jag inte blev stipendiat… men nu, när allt är klart och det har börjat sjunka in att jag faktiskt vann känner jag att drömmen är att hitta ett stoföl som jag både kan utbilda och visa på unghästtester, tävla i de högre klasserna och som efter sin tävlingskarriär kan sättas i avel och bli grunden till egen hoppavel. Det går givetvis utmärkt att göra det med en godkänd hingst också.., lägger hon till lite eftertänksamt.

Vad letar du efter för egenskaper hos det föl du väljer?
Alla föl har ju sett så fina ut tidigare år, och jag har sett att många har fått fina karriärer senare, så jag vet ju att det redan är väldigt fina föl att välja bland. Men, på det personliga planet ser jag gärna lite egen attityd och vilja, lite ”här kommer jag”. Som äldre och utbildad hoppas jag att jag har lyckats välja en individ som är kvick och vaken på hinder och som har egen motor. En hoppglad och hinderklok individ helt enkelt, som alla hoppryttare önskar.

Rebecka Taxén.

SPORT + AVEL =

Dela på FB!
Dela på Twitter!

Vill du bli stödmedlem? Sänd oss ett mail till styrelsen@swart.horse så berättar vi mer!

Translate »